Natječaj

Upisi na Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na Diplomski sveučilišni studij Inženjerstva i fizike materijala traju do 17. srpnja 2018. Tekst natječaja je ovdje.

Desetogodišnjica Odjela

Novi doktorski studij

Popularizacija fizike

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Vijesti

Pridružite se posljednjoj tribini "Nevidljivih sila" i uključite u daljnje mapiranje ženskog nasljeđa u Rijeci

Objavljeno 09. 06. 2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva sve građane i građanke na uključivanje u projekt Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad kroz predlaganje žena koje su svojim djelovanjem doprinijele Rijeci kakvu poznajemo danas, a nerijetko bez zasluženog priznanja i vidljivosti u lokalnoj zajednici.

Tribina o ženama i znanosti bit će održana 13. lipnja 2017. u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavog Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci (Ul. Ljudevita Gaja 1, 51000 Rijeka) s početkom u 19 sati.

Nakon arhitekture, javnog djelovanja i kulture, posljednja u nizu tribina Zaklade Sveučilišta u Rijeci Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad tematizirat će doprinos fizičarki Vesne Švarcer i Nede Stipčić-Šolić i širi kontekst žena i znanosti.
 
Fizičarka Neda Stipčić Šolić provodila je istraživanja na Zavodu za fiziku Medicinskog fakulteta u Rijeci u području radioterapije koja su bila usmjerena na neutronsku dozimetriju, odnosno određivanje veličine doza od raspršenog zračenja u teleradioterapiji, te na procjenu veličine pogreške pri određivanju apsorbirane doze. Fizičarka i sveučilišna profesorica, Vesna Švarcer jedna je od glavnih utemeljiteljica nuklearne medicine u Rijeci. Švarcer je pionirka upotrebe gama-sonde za određivanje akumulacije joda u štitnjači, te je ukazala i na nužnost angažmana fizičara u nuklearnoj medicini.
 
Tribina o ženama i znanosti bit će održana 13. lipnja 2017. u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavog Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci (Ul. Ljudevita Gaja 1, 51000 Rijeka) s početkom u 19 sati.
 
Sudjeluju znanstvenica i profesorica Marta Žuvić-Butorac s izlaganjem o Vesni Švarcer i Nedi Stipčić-Šolić, a u kasnijoj diskusiji o širem kontekstu žena i znanosti, pridružit će joj se rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samardžija, znanstvenica i profesorica Astrid Krmpotić te direktorica Centra za ženske studije u Zagrebu Nataša Medved. Diskusiju moderira Brigita Miloš, koordinatorica Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.
 
Ususret završetku projekta Zaklada Sveučilišta poziva sve zainteresirane da se priključe daljnjem mapiranju znamenitih žena koje su svojim djelovanjem doprinijele Rijeci kakvu poznajemo danas. Više informacija o ovom javnom pozivu možete pronaći na www.zaklada.uniri.hr ili sljedećoj poveznici.
 
Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog  modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.