Brošura

Promotivni video

Promotivni video

Doktorski studij

Znanstvena konferencija

CERN Masterclass

LSST@Europe5

  •  

Zbirka digitalnih sadržaja

Virtualna izložba

Studiranje u Hrvatskoj

Vijesti

LOFAR-Magnetism KSP znanstveni sastanak

Objavljeno 07. 09. 2017.
LOFAR-Magnetism KSP je jedan od ključnih znanstvenih projekata radio teleskopa LOFAR. Institut Ruđer Bošković u suradnji sa Odjelom za fiziku Sveučilišta u Rijeci organizira godišnji MKSP sastanak u Rijeci od 18. do 22. 09. 2017. godine. Prvi dan sastanka, ponedjeljak 18.09., posvećen je znanstvenim prezentacijama i diskusiji, pa sve zainteresirane znanstvenike, studente, asistente i ostale pozivamo da nam se pridruže u predavaonici O-029.

LOFAR-Magnetism KSP je jedan od ključnih znanstvenih projekata radio teleskopa LOFAR (eng. Low Frequency Array). Obuhvaća sva radio astronomska istraživanja koja se bave magnetskim poljima u svemiru.

Jednom godišnje održava se MKSP sastanak na kojem članovi projekta predstavljaju i diskutiraju najnovija znanstvena otkrića vezana za LOFAR-ova promatranja magnetskih polja u svemiru. Za vrijeme sastanka dogovaraju se planovi za daljnju suradnju, te se diskutiraju i rješavaju problemi specifični za analizu LOFAR-ovih podataka.

Ove godine Institut Ruđer Bošković u suradnji s Odjelom za fiziku Sveučilišta u Rijeci organizira godišnji MKSP sastanak u Rijeci, od 18. do 22.09.2017. godine. Prvi dan sastanka, ponedjeljak 18.09., posvećen je znanstvenim prezentacijama i diskusiji (program u prilogu), pa vas ovom prilikom pozivamo da nam se pridružite u predavaonici O-029.

Program sastanka se može naći ovdje.
 
.