Novi doktorski studij

Popularizacija fizike

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme za studente je radnim danom od 12 do 14 sati. U navedenom vremenu vrata hodnika Odjela za fiziku (prizemlje i prvi kat) bit će otključana, dok ulaz na suteren studentima nije dozvoljen. 

Nastava

Dragi učenici, maturanti, budući studenti,

s ponosom Vam predstavljamo Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Kao nekadašnji Odsjek za fiziku Pedagoškoga pa zatim Filozofskoga fakulteta u Rijeci, odjel objedinjuje dugogodišnju tradiciju i iskustvo u izobrazbi nastavnika te usporednom profiliranju respektabilnih znanstveno-istraživačkih potencijala. Četverogodišnji nastavnički studij matematike i fizike pokrenut je u Rijeci 1964. godine zaslugom eminentnog fizičara prof. dr. Branimira Markovića.

Nastavna djelatnost Odjela za fiziku organizirana je kroz sveučilišni trogodišnji Preddiplomski studij Fizika te pet sveučilišnih dvogodišnjih diplomskih studija. Tri su nastavničkog usmjerenja: Fizika i matematika, Fizika i informatika te Fizika i filozofija. Diplomski studij Fizika je studij znanstveno-istraživačke fizike i sadrži 4 smjera: Fizika čvrstog stanja, Atomska i molekulska fizika, Astrofizika i fizika elementarnih čestica te Fizika i znanost o okolišu. Interdisciplinarni studij Inženjerstvo i fizika materijala Odjel za fiziku izvodi zajedno s Tehničkim fakultetom u Rijeci. U skladu s načelima Bolonjskoga procesa na različite smjerove Preddiplomskog studija Fizika nadovezuju se navedeni diplomski studiji.

Odjel za fiziku aktivno sudjeluje u izvođenju nastave fizike i na drugim fakultetima i odjelima Sveučilišta u Rijeci.

Odjel za fiziku organizira i izvodi programe cjeloživotnog obrazovanja: Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na Diplomski sveučilišni studij Inženjerstva i fizike materijala“ te Specijalizirani program prirodoslovlja i matematike za učitelje razredne nastave.

Suvremena će eksperimentalna i informatička oprema uz kompetentne znanstvenike u ulozi nastavnika i mentora omogućiti studentima da ovladaju znanjima i tehnologijama 21. stoljeća. U novim prostorima na Kampusu dodatno su se poboljšali uvjeti za znanstveno-nastavni rad.

Stoga Vas pozivamo da se odazovete izazovu koji je pred Vama i krenete s nama u veliku avanturu od nanostruktura do svemira!

Srdačno,

 

prof. dr. sc. Rajka Jurdana - Šepić
pročelnica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci