Studentske vijesti

RCK HUB OPATIJA - Šestomjesečni program edukacije i mentoriranja

Objavljeno 15.3.2021.
Dragi studenti, 


Imate ideju koja je primjenjiva u sektoru turizma i ugostiteljstva i razmišljate o pokretanju posla? Želite se izdvojiti iz „standardne“ ugostiteljsko-turističke ponude i okrenuti se razvoju novih tehnologija ili novih poslovnih modela? Želite kreirati rješenje koje je posebno ili novo u odnosu na postojeća?

Prijavite se na besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja RCK HUB pri Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Opatija. 
RCK HUB je besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju:

          - ideju koja je po nečemu posebna ili nova u odnosnu na postojeća rješenja (inovativna)
          - već razvijenu novu tehnologiju koju žele plasirati na tržište

Sve ideje i tehnologije moraju biti primjenjive u sektoru turizma i ugostiteljstva. Npr. inovativno pakiranje hrane, novi način prerade hrane, novi oblik organizacije smještaja, software za komunikaciju s gostima, inovativni shaker, novi način serviranja salate, 3D print kolača,... Možete sudjelovati pojedinačno ili u timu.

Odabrani sudionici imat će priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje poslovne i poduzetničke kompetencije.

Sudjelovanjem u programu dobivate:

          - Edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina koje provode iskusni poslovni savjetnici i edukatori s dugogodišnjim radom                 na komercijalizaciji inovacija i inkubiranju poslovnih ideja.
          - Individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja organizacije i upravljanja u turizmu i ugostiteljstvu, digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu te marketinga u turizmu.*

Najboljim timovima pruža se prilika za sudjelovanje u Proof of Concept aktivnostima, odnosno za:

          • Zaštitu intelektualnog vlasništva (žiga ili industrijskog dizajna) prijavom Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH
          • Realizaciju prototipa (dizajn proizvoda, 3D printanje, tehnička i tehnološka dokumentacija) kulinarsko-prehrambeno-                     ugostiteljskih proizvoda
          • Izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda

Edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina održavat će se u dvorani KD ZORA, Opatija, Ulica Nikole Tesle 2 prema prethodno definiranom rasporedu.
Mentoriranja i individualna poslovna savjetovanja će se održavat prema pojedinačnom dogovoru u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Conceptboard.

Prijave su otvorene od 15. ožujka do 7. travnja 2021. godine. Koraci za prijavu su opisani na poveznici, a evaluacije pristiglih prijava provodit će se u razdoblju od 7. do 9. travnja 2021. godine.

Svi za koje članovi Programskog vijeća HUB-a ocijene da imaju ideju vrijednu podrške bit će pozvani na sklapanje Ugovora o korištenju usluga programa HUB-a pri Regionalnom centru profesija u turizmu Opatija.
 
.