Studentske vijesti

Akcija sadnje stabala na Kampusu

Objavljeno 20.10.2019.
Dragi studenti,

Sveučilište u Rijeci u subotu, 26. listopada 2019., s početkom u 11:30, organizira akciju sadnje stabala na Kampusu, kojom se priključuje građanskoj inicijativi pošumljavanja. Akcija je pokrenuta na svjetskoj razini s ciljem jačanja pluća planete i povećanja apsorpcije štetnog ugljičnog dioksida, vodećeg stakleničkog plina.

Sveučilište u Rijeci već je započelo s konkretnim aktivnostima usmjerenima k ekološkoj održivosti i osviještenom poslovanju, poput prestanka korištenja jednokratne plastike i postupnog kretanja prema sveučilištu bez plastike. Sveučilište ekološku osviještenost nastoji potaknuti i kod svojih studenata, a dobar primjer pruža i svojim promotivnim materijalima koji uključuju višekratne staklene boce i bilježnice od recikliranog papira.

U sklopu tih ekoloških aktivnosti, predviđeno je i ozelenjivanje područja sveučilišnog Kampusa na Trsatu.
Akcija sadnje drveća 26. listopada prvi je korak opsežnijeg rada na ozelenjivanju Kampusa, a tako bi se ovaj kvart trebao dodatno integrirati u gradsko tkivo, stvarajući uvjete za ugodan život te podižući svijest studenata, profesora i građana o važnosti promjene svakodnevnih navika radi zaštite našeg okoliša.

Akciji pošumljavanja Kampusa, koju je započeo Rektorat Sveučilišta u Rijeci, mogu se pridružiti svi zainteresirani studenti, a uključeni su i Studentski centar Sveučilišta u Rijeci, kao ključni organizator ove prve akcije sadnje, te Kreativni tim Kampus, koji inače osmišljava aktivnosti unutar okvira „Susjedstva Kampus“, integralnog dijela programskog pravca „27 susjedstava“ EPK 2020, čiji je partner Sveučilište u Rijeci.
   

 
.